authentication
logo
کابل برگردان تلفن
6دقیقه زمان مطالعه
لایک
0 امتیاز از 0 رای
لایک
0 کامنت
16 خرداد 1401

کابل برگردان تلفن چیست؟ ( قطعی تلفن به علت کابل برگردان)

کابل برگردان تلفن چیست و چه مزایایی دارد؟ عبارتی که ممکن است برای گوش شما آشنا باشد. عواملی که سبب می شود کابل تلفن دچار اختلال شود چیست ؟ عملیات کابل برگردان تلفن در چه زمانی اتفاق می‌افتد؟ قطع شدن تلفن به علت کابل برگردان تلفن به چه دلیل است؟ و چگونه می‌توان آن را پیگیری کرد؟ سوالاتی که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

کابل برگردان تلفن

کابل برگردان تلفن چیست ؟

هر از گاهی ممکن است بشنوید که در منطقه یا مرکز خاصی، کابل برگردان انجام خواهد شد و تلفن ها و سرور های آن منطقه دچار اختلال و قطعی خواهند شد. سیم و کابل انواع مختلفی دارند. در طی این عملیات که عملیاتی زیر ساختی محسوب می‌شود، کابل های قدیمی تلفن با کابل های جدیدی به اسم فیبر نوری تعویض می‌شوند. این عملیات تماما از طرف شرکت مخابرات انجام می‌شود. البته از این نکته هم نباید دور ماند که لزوما همیشه بر روی فیبر نوری نیست. درکل به مجموعه ای از تغییرات که از طرف شرکت مخابرات انجام می‌گیرد، با این هدف که باعث بهبود وضعیت خطوط تلفن شوند، عملیات کابل برگردان تلفن گفته می‌شود.

مخابرات در بیشتر مواقع به منظور تعویض کابل های تلفن و ترمینال این کار را انجام می‌دهد؛ گاهی اوقات نیز این عملیات به منظور افزایش ظرفیت و بهبود در سرویس دهی و یا عوض کردن تجهیزات، از طرف شرکت های سرویس دهنده رخ می‌دهد. این زیرساخت معمولا حدود 72 ساعت، راه های ارتباطی تلفن ثابت را مختل و یا به طور کلی باعث قطع آن می‌شود. در زمان های قطعی تلفن ثابت به هر منظور، می‌توانید با سامانه 2000 تماس حاصل شوید و علت و زمان قطعی تلفن خود را مطلع شوید.

کابل برگردان تلفن چیست

مشکل فیبر های نوری با اینترنت پرسرعت

از آنجایی که گفته شد فیبر های نوری باعث بهبود خطوط تلفن می‌شوند و جایگزین سیم های مسی قدیمی می‌شوند، باعث بروز مشکلاتی نیز هستند. از آنجایی که اینترنت با استفاده از خطوط تلفن جا به جا می‌شود، شرکت های سرویس دهنده اینترنت، درجهت رساندن خدمات و اینترنت به سایر سرویس دهنده های خود دچار مشکل می‌شوند. از این رو اینترنت پرسرعت دچار مشکل و پایین آمدن سرعت خود میشود و افراد مجبور می‌شوند از اینترنت با سرعت کمتر استفاده کنند.

 

تاریخچه کابل برگردان تلفن در ایران

تاریخچه و آغاز سازی عملیات کابل برگردان تلفن در کشورمان ایران، به دهه هشتاد برمی‌گردد. در دهه هشتاد، شرکت مخابرات ایران تصمیم گرفت تا زیرساختی قوی تر، با کارآمد و سرعتی بیشتر برای خطوط ارتباطی خود ارائه دهد. اولین بار توسط مخابرات استان تهران اتفاق افتاد؛ این اتفاق با توجه به زیاد بودن جمعیت استان تهران و اهمیت داشتن سرعت، کیفیت و برقراری درست ارتباط بین ساکنان شهر، اتفاق فوق العاده ای بود. این اتفاق نتیجه خوبی را به همراه داشت؛ و همین اتفاق باعث بر این شد تا در دیگر استان ها و همینطور در شهرستان ها نیز این زیرساخت را فراهم کنند.

این زیرساخت به قدری فراگیر شد که در اکثر شهرستان ها و گاها روستا ها ترویج داده شد. عملیات کابل برگردان در دورانی که بیماری کرونا شیوع پیدا کرد، متوقف شد. این عملیات توسط مخابرات شهر تهران، با هدف توسعه شبکه کابل مخابرات در این شهر، پس از پایان یافتن محدودیت های کرونا، بار دیگر آغاز به فعالیت کرد و از اول اردیبهشت ماه، از سر گرفته شد. به همین دلیل مراکز مخابرات در چند نقطه از شهر تهران با اختلال یا قطعی همراه است.

مزایا و معایب کابل فیبر های نوری در مقایسه با کابل های سیم مسی 

در ادامه‌ی این محتوا به بررسی معایب، مزایا و مقایسه‌ی کابل های مسی قدیمی و کابل های فیبر نوری جدید می‌پردازیم. اگر بخواهیم قدمت فیبر های نوری را بررسی کنیم، به قرن هجدهم میلادی برمیگردیم؛ زمانی که الکساندر گراهام ‌بل از این کابل ها برای اولین بار برای انتقال سیگنال های صوتی، از آنها استفاده کرد. اگر بخواهیم توضیح کوچکی هم راجب کابل فیبر نوری بدهیم، باید بگوییم که این کابل ها به جای فلزاتی که به هم تابیده شده اند، از رشته هایی با ضخامت کمتر از میلی متر و از جنس پلاستیک و شیشه درست شده اند.

مزایای کابل فیبر نوری

  1. قیمت مقرون به صرفه این کابل برای فواصل دور: این کابل برای فاصله های دور، نسبت به کابل های مسی به صرفه تر است. اما باید این نکته را هم در نظر گرفت که این زیرساخت به دلیل جدید بودن، برای فواصل کم و شبکه های معمولی و کوچک، هزینه بیشتری را در بر دارد.
  2. این کابل ها بسیار سبک‌تر هستند و قطر کمتری هم نسبت به کابل های مسی دارند.
  3. کابل های فیبر نوری نسبت به کابل های فلزی انعطاف بیشتری دارند، به همین دلیل طول عمر آنها و مقاومتشان نسبت به فرسودگی و رطوبت بیشتر است.
  4. کی از مهم ترین ویژگی های کابل های نوری این است که به هیچ عنوان آتش نمی‌گیرند.
  5. به دلیل اینکه به جای الکتریسیته، این کابل ها محل عبور نور هستند و نور هم آتش نمی‌گیرد.
  6. این کابل ها حجم بسیار بیشتری از دیتا و اطلاعات را می‌توانند به صورت همزمان جابه‌جا کنند.

معایب کابل فیبر نوری 

  1. همانطور که در بالا هم اشاره شد، این کابل ها برای استفاده در شبکه های کوچک و معمولی پر هزینه است.
  2. برای نصب این نوع کابل ها، نیاز به تجهیزات و افراد متخصص است. اما برای نصب کابل های مسی، معمولا اکثر افرادی که آشنایی کمی با این کابل ها و سیستم های الکتریکی دارند، توانایی انجام این کار را دارند.
  3. این کابل ها در هنگام نصب، حساسیت بالایی دارند. زیرا اگر در هنگام نصب و یا حتی قطع این کابل ها دقت نکنید، این کابل ها دچار اختلال میشوند  و زاویه شکست نور تغییر میکند و انتقال داده ها و اطلاعات دچار مشکل می‌شوند.

همچنین فیبری که در داخل کابل قرار دارد، بسیار شکننده است. از این رو نباید بیش از حد خم شود؛ در غیر این صورت دچار شکستگی می‌شود و کارایی خود را از دست می‌دهد. این مطالبی که در بالا گفته شد، راجب کابل برگردان تلفن بودند و تمامی این مطالب، طی تحقیق های علمی به دست آمده است. درکل این زیرساخت که توسط شرکت مخابرات ارائه شده است، یکی از بهترین پیشرفت های یک کشور در زمینه علم و فناوری است.

امتیاز شما به این مقاله
good
smile
boring
sad
0 امتیاز از 0 رای

نظرات شما


چی لازم داری ؟
logo
آدرس : تهران، لاله زار نو، چهارراه تقوی، کوچه اولادی،پلاک 1، واحد 6
تماس : ۰۲۱۶۲۹۹۹۹۰۲ شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۸ و پنج شنبه تا ۱۳
ما را دنبال کنید :
linkedinwhatsappinstagramtelegram