روش های کاشت سبزیجات در خانه + جدول زمان کاشت
بسیاری از افراد خوش ذوق و خوش قریحه در خانه به کاشت سبزیجات اقدام می کنند. کاشت سبزی های خوشمزه و خوش عطر و بو هم تفریح است و هم نیازهای مصرفی را به خوردن سبزی های تازه برآورده می کند. جالب است بدانید، بسیاری از سبزی ها را می توان در خانه و حتی در آپارتمان ها کاشت. در این مقاله نکاتی ارائه می شود که می تواند موفقیت شما را در کاشت انواع سبزی ها در خانه تضمین کند.
چند نکته مهم درباره پرورش سبزیجات
قبل از کاشت سبزیجات، بذر گیاهانی که قرار است کاشته شوند خریداری نمایید. بذرهایی را انتخاب کنید که رشد و پرورش آنها در خانه و در فضای کم امکان پذیر باشد. همچنین بهتر است از مقدار کم شروع کنید و کم کم وقتی در کارتان تبحر پیدا کردید، میزان بذرها را افزایش دهید. بهترین گیاهانی که میتوانید در خانه بکارید، انواع سبزی خوردن، گوجه، خیار، فلفل، قارچ و غیره است. در ضمن توجه داشته باشید که بعضی از سبزی ها را می توان چند بار کاشت اما برخی دیگر را تنها یک بار در سال می توان پرورش داد. نکته مهم دیگر اینکه دانه هایی که می کارید باید به نور خورشید دسترسی کافی داشته باشند.
در صورتی که نور کافی در اختیار ندارید، حتما از پروژکتور رشد گیاه استفاده کنید. انواع لامپ رشد گیاه در بازار وجود دارند که به خوبی نور لازم را در اختیار سبزیجات و گیاهان خانگی قرار می دهند. همچنین لازم است دانه ها به خوبی آبیاری شده و از سرما و باد و دیگر عوامل نامناسب محافظت شوند. نکته دیگر اینکه ظروفی که قرار است دانه ها را در آن بکارید، باید فضای کافی در اختیار داشته باشند. این ظروف نیز در بازارهای داخلی ایران قابل تهیه می باشند.
بیشتر بخوانید: نور بنفش رشد گیاه
سبزیجات را در چه فصلی بکاریم؟
برخی از سبزیجات را تنها در فصل گرم سال می توان کاشت و برخی دیگر را در پاییز یا زمستان. محصولاتی نظیر لوبیا، خیار، فلفل، گوجه و غیره را می توان با شروع تابستان و حتی اواخر بهار در گلدان های مخصوص سبزی کاشت. این نوع سبزی ها باید در محلی گرم و با درجه حرارت مناسبی قرار گیرند. چنانچه سرما به این محصولات آسیب بزند دیگر باید قید داشتن سبزی های تازه را بزنید. برخی دیگر از گیاهان نیز آب و هوای سرد را بیشتر می پسندند. بیشتر گیاهانی که دارای ریشه خوراکی هستند از این دست می باشند. تربچه را می توان در ظروف مخصوصی کاشت و از آنها در فصل پاییز و زمستان استفاده کرد. زعفران نیز به سرما علاقه داشته و می توان آن را در فصل پاییز کاشت. اسفناج، هویج و پیازچه نیز از این دست سبزی ها می باشند. با کمک مهتابی رشد گیاه می توان انواع این سبزی ها را در گلدان کاشت سبزیجات پرورش داد.
سبزی | زمان کاشت |
ریحان | اواخر فروردین ( بیست و پنجم فروردین تا شهریور ) |
گوجه فرنگی | اواخر فروردین |
فلفل | اوایل اردیبهشت ( دهم اردیبهشت) |
جعفری | ابتدای اسفندماه ( دهم اسفند) |
خیار | ابتدای اردیبهشت( دهم اردیبهشت) |
اسفناج | در هر زمانی می توان آن را کاشت. |
تربچه | با شروع فصل سرد |
برای کاشت سبزیجات در بالکن به چه لوازمی نیاز است؟
برای کاشت سبزیجات به وسایل حرفه ای و تخصصی نیازی نیست. قبل از هر چیزی ظروف و گلدان های بزرگ و مناسب این کار را تهیه کنید. معمولا از جعبه های چوبی میوه یا حتی باکس های گل برای سبزیکاری استفاده می کنند. سپس آنها را روی تراس یا بالکن که نور کافی در اختیار دارد، بگذارید. اگر نور کافی در دسترس نیست، می توانید از لامپ ال ای دی رشد گیاه استفاده کنید. با نصب لامپ رشد گیاه هر گونه سبزی و گیاهی را می توانید پرورش دهید. خوشبختانه با کمک فناوری های نوین می توان به راحتی انواع گیاه آپارتمانی را کاشت و پرورش داد. خاک را نیز می توانید از گل فروشی ها تهیه نمایید. حالا نوبت به تهیه بذر و دانه های مرغوب می رسد. دستکش، بلیچه، بطری اسپری آب هم در اختیار داشته باشید.
چرا باید در خانه سبزی کاشت؟
اولین مسئله ای که در زمینه کاشت سبزیجات در خانه به ذهن خطور می کند، مفرح بودن این کار است. با این همه بسیاری از افراد برای اینکه گیاهان و سبزی های خوردن سالم و بهداشتی تهیه کنند به باغبانی و سبزیکاری روی می آورند. متاسفانه در بسیاری از مزارع سبزی از کودهای شیمیایی یا آب های فاضلابی برای کاشت سبزی و گیاهان کمک گرفته می شود. از همین رو، برای کاهش خطرات احتمالی و پیشگیری از ابتلا به بیماری های انگلی بسیاری از افراد خودشان در خانه به کشت سبزی اقدام می کنند. علاوه براین ها، مصرف سبزی های تازه و ارگانیک نیز یک دلیل مهم برای این کار به شمار می رود. جالب تر اینکه شما با کاشت انواع سبزی فضای خانه خود را معطر و زیبا نیز می کنید؛ به ویژه اگر از نور بنفش برای گیاه و سبزی های خود کمک بگیرید. پرورش گل و گیاه زینتی با انواع لامپ های رشد گیاه امکان پذیر می باشد.
مراقبت از سبزی ها و گیاهان در خانه
نحوه مراقبت از سبزیجات و گیاهان خانگی بسیار اهمیت دارد. پس از کاشت نوبت داشت می رسد. در این مرحله بسیار مهم است که آب به اندازه کافی در اختیار سبزی ها و گیاهان قرار گیرد. بهتر است مدام خاک گلدان ها را بررسی کنید. اگر خاک به اندازه یک بند انگشت خشک بود، آبیاری را شروع نمایید. گلدان نباید غرق آب شود همین که سطح خاک خیس باشد کافی است. هر چه گیاه بزرگ تر می شود نیاز آن به آب نیز بیشتر خواهد بود. اگر می خواهید گل ها و گیاهان آپارتمانی شما به خوبی رشد کنند حتما از بهترین و بهداشتی ترین کودها استفاده نمایید.
برای تغذیه بهتر گیاهان و سبزیجات خانگی می توان از کودهای بهداشتی بسته بندی شده استفاده کرد. این بسته ها را می توانید از گل فروش های معتبر و وب سایت هایی که لوازم باغبانی و گل و گیاه می فروشند تهیه کنید. در انتها یک بار دیگر خاطر نشان می کنیم، نور رشد گیاه را تضمین می کند. در صورت عدم دسترسی کافی به نور آفتاب و طبیعی از لامپ های رشد گیاه برای رشد و پرورش سبزیجات استفاده کنید.