در جوامع شهری با تغییر سبک زندگی روبرو هستیم. هر چه زندگی انسان در حصاری از دیوارها و ساختمانهای بلند شهری قرار گیرد، لزوم پرورش گل و گیاه زینتی در منزل بیشتر احساس خواهد شد. نگهداری از گل و گیاهان آپارتمانی بهترین روش برای تلطیف زندگی های مدرن شهری است.
مزایای پرورش گل و گیاه در منزل
گل و گیاهان آپارتمانی به خوبی قادر هستند نیاز به فضاهای سبز را تامین نمایند. مهمترین مزیت نگهداری از گل و گیاه در خانه بهبود کیفیت هوای منزل است. گیاهان با جذب دی اکسید کربن، اکسیژن بیشتری را در اختیار ساکنین ساختمان قرار می دهند. وجود اکسیژن بیشتر به معنی داشتن هوایی پاکتر و زندگی سالمتر است. ضمن اینکه گل و گیاهان آپارتمانی نقش موثری در کاهش استرس های روزانه دارند. انسان به تجربه دریافته است، هر چه با طبیعت پیوند بیشتری داشته باشد، به همان اندازه از سطح استرس او کم می شود. مسلما بهترین روش برای مبارزه با تنش های ذهنی و فشارهای زندگی پناه بردن به گل و گیاهان خانگی است. از دیگر مزایای پرورش گل و گیاه در خانه می توان به زیباتر کردن محیط داخلی آپارتمان اشاره کرد. گل ها با تنوع رنگ و شکلی که دارند عنصری مهم در جذاب کردن فضای داخلی خانه به شمار می روند. با استفاده از گل های آپارتمانی، محیط را می توان دلپذیرتر و دوست داشتنی کرد. جالب اینکه گل های آپارتمانی می توانند در کاهش صداهای محیطی نیز نقش داشته باشند.
نقش آبیاری در پرورش گل و گیاه
آبیاری درست و اصولی از نکات مهم در پرورش گل و گیاه زینتی به شمار می رود. شما می توانید برای داشتن گل های شاداب و سرزنده از قسمت پایین گلدان، گل را آبیاری کنید. البته آبیاری از قسمت بالای گلدان نیز همچنان مرسوم است اما به عقیده کارشناسان این نوع آبیاری باعث پوسیدگی ریشه می شود. زمانی که شما گل را از قسمت انتهایی آن آبیاری می کنید، بدون اینکه خاک و مواد مغذی از ته گلدان خارج شود، آب لازم در اختیار گل قرار می گیرد.
اگر می خواهید بدانید چه زمانی به گلدان های خود آب بدهید، به خاک آن توجه کنید. اگر خاک به اندازه یک انگشت یا به اندازه یک خلال دندان خشک بود، به این معنی است که گل به آبدهی نیاز دارد. بهتر است برای این کار از یک خلال دندان کمک بگیرید. اگر تا دو سانت خلال دندان را در خاک فرو کردید اما خاک به آن نچسبید یعنی گل به آب نیاز دارد. چنانچه خاک به بدنه خلال دندان بچسبد، به این معنی است که تا دو روز دیگر گل به آب نیازی نخواهد داشت.
تاثیر کود دهی در پرورش گل و گیاه
کود دهی در پرورش گل و گیاه زینتی نقش مهمی دارد. حفظ رشد و زیبایی گل های زینتی به نحوه صحیح کود دهی وابسته است. کود دهی باید با توجه به نوع گلی که در خانه دارید، انجام شود. کودها انواع مختلفی دارند. معمولا کودهایی که متشکل از عناصری چون نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند، برای گل های آپارتمانی توصیه می شوند. زمان کود دهی نیز باید هنگامی صورت بگیرد که گل در حال رشد و شکوفایی است. معمولا فصل بهار و تابستان بهترین زمان برای کود دهی گل در نظر گرفته می شود.
همچنین، آبیاری قبل از کود دهی یکی از سرفصل های مهم در حوزه آموزش پرورش گل و گیاه است. قبل از کود دهی، گل را آب بدهید تا کود دهی به ریشه ها آسیبی نرساند. دقت داشته باشید، هر دفعه مقدار معینی به گل کود بدهید. کودهای محلول نیز اگر به صورت دوره ای مورد استفاده قرار گیرند، تاثیر خوبی بر روی رشد و نمو گل و گیاه خواهند داشت. بهتر است هر شش هفته یکبار به گل و گیاهان خود کود مناسب بدهید.
تاثیر نور بر گلها و گیاهان خانگی
داشتن خانه ای سرسبز و شاداب به این بستگی دارد که شما در زمینه آموزش پرورش گل و گیاه چقدر مطالعه کرده باشید. یکی از سرفصل های مهم در زمینه نگهداری از گل های زینتی نحوه دریافت نور توسط گل ها و گیاهان است. قدر مسلم، نور خورشید بهترین نور برای رشد گیاهان به شمار می رود. نور خورشید می تواند پروسه فتوسنتز را به خوبی انجام داده و باعث تغذیه و رشد کامل گیاه شود. گاهی اوقات نور کافی در اختیار نداریم؛ در این صورت خرید لامپ رشد گیاه برای گل و گیاهان زینتی پیشنهاد می شود.
خرید مهتابی رشد گیاه برای گیاهانی که بر اثر عدم دسترسی به نور کافی دچار توقف در رشد شده اند، بسیار مناسب می باشد. این تکنولوژی باعث از بین رفتن ریزش برگ های پایینی در گیاه شده و گلدهی را نیز افزایش می دهد. تکثیر گل و گیاه در خانه نیز بدون نور کافی امکان پذیر نیست. اگر نور کافی در اختیار ندارید همین حالا از طریق این وب سایت درباره نحوه خرید و قیمت پروژکتور رشد گیاه اطلاع بدست آورید.
بهترین رنگ نور برای رشد گیاه، رنگ سفید است که دارای طیف طبیعی آفتابی- مهتابی می باشد. این نور برای مصارف خانگی و پرورش گل و گیاهان آپارتمانی توصیه می شود. با این همه اگر رنگ بنفش برای شما اذیت کننده نیست می توانید از این رنگ نور نیز برای پرورش گل های خود بهره ببرید. اگر خانه روشن و آفتابی ندارید، بهتر است گزینه انتخابی شما گیاه آپارتمانی کم نور باشد. اگر در زمینه آموزش پرورش گل و گیاه مطالعه کافی داشته باشید، نیازهای گل های زینتی را به موقع شناسایی خواهید کرد. با شناخت کافی از گل ها و نحوه آبدهی،کود دهی و نور مورد نیاز آنها گل هایی همیشه شاداب و سرزنده خواهید داشت.
چه گل هایی برای آپارتمان مناسب هستند؟
در ادامه مبحث پرورش گل و گیاه خوب است درباره مقاوم ترین گل های زینتی با شما گفتگو کنیم. معمولا گل هایی نظیر پتوس، سانسوریا، انواع ساکولنت ها و کاکتوس ها به خوبی با فضای داخلی خانه ها هماهنگ شده و رشد و نمو خوبی دارند. گل قاشقی، سرخس لانه پرنده و زاموفیلیا نیز گل های مقاومی هستند که محیط خانه را تاب می آورند. بنجامین و گل خورشیدی نیز به خوبی با محیط داخلی ساختمان ها سازگاری داشته و رشد و نمو خوبی دارند.