آشنایی با انواع کود گیاهان آپارتمانی + تغذیه گل و گیاه آپارتمانی
مراقبت از گیاهان آپارتمانی، چیزی فراتر از آبیاری و تأمین نور کافی است. گیاهان آپارتمانی برای رشد در داخل خانه، به یک تغذیه متعادل با مواد مغذی ضروری نیاز دارند. کود گیاهان آپارتمانی، باید بتواند این مواد را برای آنها تأمین کند تا گیاه بتواند بهخوبی رشد کند. در این مقاله، انواع کودهای مناسب برای گیاهان آپارتمانی از جمله کودهای آلی، کودهای بیولوژیکی، کودهای شیمیایی و کود NPK را بررسی خواهیم کرد و آنها را شرح میدهیم.
انواع کود گیاهان آپارتمانی
کودها در انواع مختلفی برای گیاهان آپارتمانی تولید میشوند که هرکدام از آنها بر اساس نیاز گیاه، ترجیحات پرورشدهنده آن و شرایط محیطی ویژگیهای متفاوتی دارد. انواع کود گیاهان آپارتمانی به چهار دسته اصلی کودهای آلی (ارگانیک)، کودهای بیولوژیک (زیستی)، کودهای شیمیایی و کود NPK تقسیم میشوند.
کودهای آلی (طبیعی)
اولین گروه از کود گیاهان آپارتمانی، کودهای آلی یا ارگانیک است که منشأ طبیعی داشته و از محصولاتی مانند بقایای گیاهی و فضولات حیوانی به دست میآیند. این کودها تقویتی بوده و در بین کسانی که کودهای پایدار و سازگار با محیطزیست را ترجیح میدهند، محبوب هستند. آنها سلامت خاک را در درازمدت بهبود میبخشند. برخی از انواع رایج کودهای آلی عبارتند از:
- کمپوست: از تجزیهشدن موادی مانند ضایعات گیاهی و غذایی، زبالههای شهری و لجن فاضلاب کمپوست به دست میآید که پر از مواد مغذی است و ساختار خاک را بهبود میبخشد. همچنین احتباس آب در خاک را افزایش داده و برای گیاهان گلدانی ایدهآل است. این کود برای بامبو که در خاک کاشته میشود، بهترین انتخاب است.
- ورمی کمپوست: این مدل کود گیاهان آپارتمانی توسط کرمهای خاکی تولید شده که ضایعات و زبالهها را به یک کود غنی تبدیل میکنند. این کود، تهویه و زهکشی خاک را بهبود بخشیده و برای ریشه گیاه مناسب است.
- کود حیوانی: این کود از فضولات حیوانات مختلف مانند گوسفند، گاو، مرغ و... به دست میاید و یک منبع غنی از مواد آلی و غذایی برای گیاهان است. این کود تقویتی بوده و باید در کنار آن خرید لامپ رشد گیاه را نیز در اولویت بگذارید تا گیاه بهخوبی رشد کند.
کودهای بیولوژیک (زیستی)
بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی، کود زیستی است و از موجودات زنده مانند باکتریها و قارچهای مفید ساخته میشود. این کود با تجزیه مواد آلی، جذب مواد مغذی برای گیاه را افزایش داده و نیتروژن را تثبیت میکند. آنها با تقویت اکوسیستم خاک، باعث رشد پایدار گیاهان میشوند. کودهای بیولوژیکی محبوب در بازار شامل:
- قارچ مایکوریزا: این قارچها با ریشههای گیاه همزیستی کرده و رشتههای نخ مانند خود را بهدور ریشه گیاه میپیچاند. این قارچ توانایی گیاه در جذب مواد مغذی بهویژه فسفر را، افزایش داده و برای بهبود سلامت ریشه استفاده میشود. مایکوریزا برای تکثیر گل و گیاه در خانه مناسب است.
- ریزوبیوم: دومین کود گیاهان آپارتمانی ریزوبیوم است. این باکتری، تثبیتکننده نیتروژن همزیست است به این معنا که با گیاه بهصورت همزیست زندگی میکند و نیتروژن را تثبیت میکند. ریزوبیوم از گیاه تغذیه میکند.
- آزوسپیریلوم: این باکتری نقطه مقابل ریزوبیوم است. آزوسپیریلوم که یک باکتری غیر همزیست تثبیتکننده نیتروژن است، با گیاه همزیستی نمیکند؛ اما میتواند نیتروژن موردنظر آن را تثبیت کند. آزوسپیریلوم با تغذیه از ترشحات گیاه این کار را انجام میدهد. با خرید مهتابی رشد گیاه در کنار این کود، رشد گیاه بهخوبی تضمین میشود.
کودهای شیمیایی (معدنی)
سومین گروه از کود گیاهان آپارتمانی، کودهای شیمیایی یا کودهای معدنی و مصنوعی است که برای تأمین دقیق و متمرکز مواد مغذی، تولید میشوند. این کودها به دلیل افزایش سرعت رشد گیاه محبوب بوده و بسیار پرطرفدار هستند. آنها را برای گیاهان آپارتمانی که به مکملهای غذایی فوری نیاز دارند، مناسب هستند. دو نوع اصلی کود شیمیایی وجود دارد:
- کودهای محلول در آب: این کودها در آب حل شده و بهسرعت توسط ریشه گیاهان جذب میشوند. استفاده از آنها آسان بوده و در عرض چند روز نتایج قابلتوجهی در گیاه پدیدار میشود و برای گیاهانی که علائم کمبود مواد مغذی نشان میدهند، مناسب هستند. کود اوره یکی از کودهای محلول در آب است که بسیار پرمصرف و ارزان است. این کود برای گیاه آپارتمانی کم نور نیز مناسب است.
- کودهای آهسته رهش: این کودها مواد مغذی خود را بهتدریج آزاد کرده و منبع ثابتی از عناصر ضروری و مغذی برای گیاه است. کودهای آهسته رهش اغلب با مادهای پوشانده میشوند که سرعت رهاسازی مواد مغذی را کنترل کرده و نیاز به کنترلهای مکرر را، کاهش میدهد.
کود NPK
گیاهان آپارتمانی، برای رشد مناسب به ترکیبی از درشتمغذیها و ریزمغذیها نیاز دارند. سه درشتمغذی اصلی که اغلب با نام NPK شناخته میشوند، نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) هستند. ریزمغذیها شامل کلسیم، منیزیم، آهن و روی بوده که گیاه نیاز کمتری به آنها دارد. نیتروژنی که در این کود وجود دارد برای پرورش برگهای سبز گیاهان حیاتی است. این ماده نقش کلیدی در تولید کلروفیل ایفا میکند. کمبود نیتروژن در گیاهان منجر به رنگپریدگی یا زردشدن برگها، توقف رشد و ساقههای ضعیف میشود.
فسفر برای رشد سالم ریشه و گل دادن گیاه، ضروری است. این عنصر، نقش مهمی در انتقال انرژی به گیاه داشته و به تقسیم سلولی و تشکیل دانهها کمک میکند. کمبود فسفر باعث ریشه ضعیف و تأخیر در گلدهی میشود. البته این مشکلات میتواند به دلیل رنگ نوری که گیاه در آن قرار دارد نیز رخ بدهد. شما باید برای جلوگیری از این اتفاق، بهترین رنگ نور برای رشد گیاه را بدانید. پتاسیم نیز به تنظیم تعادل آب در گیاهان کمک کرده و مقاومت گیاه در برابر بیماریها را افزایش میدهد. گیاهانی که کمبود پتاسیم دارند، در برابر آفات و بیماریها ضعیف هستند. برای گیاهانی مانند بنجامین یا گل خورشیدی باید از این مدل کود استفاده شود.
کود گیاهان آپارتمانی
در این مطلب به معرفی کامل کودهای موجود در بازار پرداخته و نمونههای آن را برای شما شرح دادیم. تنها تهیه کود برای رشد گیاه آپارتمانی کافی نیست و گیاه باید نور مناسبی داشته باشد. شما میتوانید برای مشاهده قیمت پروژکتور رشد گیاه، همین حالا به صفحه محصولات ما مراجعه کنید.