نورپردازی مسکونی

مدتهاست که طراحی نورپردازی مسکونی و طراحی روشنایی خانه مورد توجه قرارگرفته است ، اما به ندرت به اشتباهات رایج آن اشاره شده. در این مقاله در مورد روش های نورپردازی مسکونی صحبت می کنیم ، و اشتباهات متداول آن را تشریح خواهیم کرد. برای مثال اولین و متداول ترین اشتباه رایج در طراحی نورپردازی خانه این است که فکر میکنیم هرچه وات و قدرت منبع نور مانند لامپ کم مصرف و لامپ ال ای دی بیشتر باشد ، روشنایی بیشتر و جلوه نور بهتر است. در واقع ، این یکی از رایج ترین اشتباهات است ، نه یکی از آنها. البته ، در رابطه با تشریح نوع و روشنایی منبع نور ، این جمله درست است اما نه در طراحی نورپردازی مسکونی.

نورپردازی مسکونی

اشتباهات رایج در نورپردازی مسکونی

برای حل کردن این اشتباه رایج، باید یاد بگیریم که برای درک روشنایی مورد نیاز نورپردازی مسکونی،پارامترهای درج شده بر روی بسته بندی لامپ ها و چراغ ها ها را مطالعه کنیم. دلیل اینکه بسیاری از مردم این دیدگاه اشتباه را دارند، احتمالاً به این دلیل است که لامپ های رشته ای قدیمی و لامپ های فلورسنت می توانند به عنوان معیاری از مقدار وات برای درک میزان روشنایی در نورپردازی مسکونی باشند. درست است هرچه وات بیشتر باشد ، میزان روشنایی لامپ بیشتر است. اما با پیشرفت تکنولوژی صنعت روشنایی این مسئله بسیار متفاوت است. روشنایی یک لامپ ال ای دی 12 وات ممکن است مانند یک لامپ رشته ای 100 وات باشد. حال این سوال مطرح میشود که چگونه لامپ و منبع نور را انتخاب کنیم؟ باید بگوییم که روش صحیح پی بردن به میزان روشنایی لامپ، توجه به مقدار لومن نشان داده شده بر روی بسته بندی لامپ است.

اشتباهات رایج در نورپردازی مسکونی

نکات مهم در نورپردازی مسکونی

در نورپردازی مسکونی، برای تعیین اینکه آیا یک لامپ یا منبع نور در مصرف انرژی صرفه جویی می کند، مرجع اصلی اثر نور است. بازده نوری معیاری است که به شار نوری که توسط منبع نور در هر بار مصرف 1وات برق مصرف می شود اشاره دارد و واحد آن لومن بر وات است. هرچه راندمان نوری بیشتر باشد ، بازده تبدیل انرژی الکتریکی به نور نیز بیشتر است ، یعنی انرژی الکتریکی کمتری برای ساطع شدن نور یکسان مصرف می شود. بنابراین ، هنگامی که یک لامپ یا منبع نور را انتخاب می کنیم ، باید به مقدار اثر نورانی در توضیحات بسته نگاه کنیم. نکته دیگری که به آن اشاره میکنیم اهمیت چراغ ها در نورپردازی مسکونی است. در اصل باید بین روشنایی اصلی و روشنایی کمکی یا مکمل تفاوت قائل شویم. برای طراحی نورپردازی مسکونی ابتدا باید اثرات نور طبیعی در فضای خانه را در نظر بگیرد ، سپس محل نصب منابع نوری مصنوعی را مشخص کنید و با توجه به ویژگی های فضا ، نورپردازی با منابع نوری مناسب و روشنایی کمکی را ترتیب دهید، تا به این ترتیب بتوان یک طراحی روشنایی منطقی تر ارائه کنید. در عین حال ، مدار برق و سیستم روشنایی باید به درستی برنامه ریزی شود تا چراغ ها به طور جداگانه و خاص روشن شوند.

نکات مهم در نورپردازی مسکونی

تاثیر کاربری در نورپردازی مسکونی

معمولاً در نورپردازی مسکونی این تصور اشتباه دیده می شود که می گویند آشپزخانه فقط به یک لوستر یا چراغ سقفی نیاز دارد. علاوه بر این ، اعتقاد بر این است که نور آفتابی و گرم مورد استفاده در آشپزخانه می تواند محیطی بسیار گرم ایجاد کند. اما واقعیت این است که با وجود یک منبع نوری، فضای کار در آشپزخانه اغلب توسط سایه شخص مسدود می شود. با توجه به تجربه بصری افراد در نورپردازی مسکونی ، خانه و آشپزخانه، به ویژه ترجیح آشپز ، نور سفید یا نور سرد را انتخاب می کند. اما اگر بصورت اصولی بخواهیم توضیح دهیم، توصیه می شود از نور سفید با دمای رنگ حدود 5000 کلوین در فضای کار و نور زرد با دمای رنگ حدود 3000 کلوین در سایر مناطق آشپزخانه استفاده شود. در عین حال ، می توان چراغهای روشنایی و نورمخفی را در قسمت پایین کابینت نصب کرد تا بر روشنایی قسمت کار تمرکز داشته باشد. علاوه بر این در نورپردازی مسکونی ، برای فضاهایی مانند اتاق مطالعه ، اتاق کار ، حمام و سرویس بهداشتی ،استفاده از نور سفید را توصیه می کنیم که بسیار روشن و ایمن است.

تاثیر کاربری در نورپردازی مسکونی

قرارگیری منبع نور در روشنایی خانه

یکی از نکات مهم در نورپردازی مسکونی؛ این است که باید به محل قرارگیری کلید ها دقت کنیم. برای مثال برای سهولت استفاده از منابع روشنایی باید در راهرو های خانه از دو کلید در ابتدا و انتها استفاده شود ، همچنین می توان از حسگر و کلید تبدیل به خوبی در راهروها استفاده شود ، یا حتی برای زیبایی بصری بیشتر می توان چراغ های دیواری با روشنایی ملایم را در مکان های مناسب نصب کرد. همچنین نکته دیگر در نورپردازی مسکونی ،چراغی است که در اتاق مطالعه نصب می شود و تصور می شود که با وجود این منبع روشنایی افراد می توانند با اطمینان کار انجام دهند و مطالعه کنند ، اما اغلب مشخص می شود که اگر در اتاق مطالعه زاویه منبع روشنایی به طور نامناسب تنظیم شود ، وجود چراغ ها برای کار و مطالعه مناسب نیستند. برای جلوگیری از این مشکل باید یک لامپ و منبع روشنایی در وسط سقف اتاق مطالعه نصب کنید که نقش منبع نور اصلی را خواهد داشت و روشنایی آن را با استفاده از یک چراغ مطالعه برای در اختیار داشتن روشنایی متمرکز تکمیل کنید. اتاق های مطالعه و آشپزخانه فضاهایی کاربردی هستند، که نیازهای مهمی برای روشنایی دارند. در این فضاها استفاده از پنل های سقفی و چراغ های توکار پیشنهاد می شود. البته در نظر داشته باشید که چراغ ها در موقعیت مناسب نصب شود و مقدار پارامتر به درستی انتخاب شود ، تا تأثیر خوبی در روشنایی کاربردی داشته باشد. 

منبع

www.tachyonlight.com

مقالات مرتبط