به طور کلی می توان برای پوشاندن سیم برق از روش های متعددی استفاده نمود. سیم برق یک نوع کابل است که برای انتقال برق از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده میشود. سیم برق معمولاً از تارهای فلزی مانند مس و آلومینیوم ساخته میشود که توسط یک پوشش عایق الکتریکی پوشیده شده است. سیم برق در اندازهها و ظرفیتهای مختلفی موجود است و بسته به نیاز، میتوان از آن برای انتقال برق در خانه، محل کار و صنایع مختلف استفاده کرد. همچنین، برای ایمنی و جلوگیری از خطرات برق گرفتگی، سیم برق باید به درستی و با رعایت استانداردهای ایمنی نصب شود. در ادامه به بررسی انواع مختلف سیم و کابل و کاربرد آن ها پرداخته و روش هایی را برای پوشاندن سیم برق مورد معرفی قرار می دهیم.
انواع سیم برق
انواع سیم برق بسته به نوع فلزی که برای ساخت آن استفاده میشود، به شکل زیر دستهبندی میشوند:
سیم برق مسی: این نوع سیم برق بیشتر در صنایع الکتریکی و در نصب سیستمهای برقی در خانه و ساختمانها استفاده میشود. سیم برق مسی به دلیل قدرت بالا هدایت جریان برق و قابلیت پردازش و ساخت آن، یکی از پرکاربردترین نوع سیمهای برق است.
سیم برق آلومینیومی: این نوع سیم برق به دلیل سبکی و قیمت پایینتر از سیم برق مسی، در برخی موارد مانند انتقال برق در خطوط بلندتر، استفاده میشود.
سیم برق فولادی: این نوع سیم برق در برخی کاربردهای خاص مانند در صنایع ساختمانی و ساخت و تولید ماشینآلات و وسایل نقلیه استفاده میشود. سیم برق فولادی به دلیل خواص مکانیکی و مقاومت بالای خود، در برابر شوک و ضربه، مقاومت بالایی نسبت به سایر نوع سیم برق دارد.
سیم برق طلا: این نوع سیم برق به دلیل خواص بسیار خوب هدایت برق و مقاومت بالای خود در برابر خوردگی، در برخی موارد خاص مانند صنایع فضایی و ارتباطات بسیار مهم و کاربردی است. اما به دلیل قیمت بسیار بالای آن، در کاربردهای عمومی استفاده نمیشود.
روکش سیم برق
روکش یا پوشش سیم برق که به رنگبندی سیم برق مربوط می شود عموماً از مواد عایق الکتریکی ساخته شده است و برای جلوگیری از تماس بین سیم برق و اشیا دیگر با شرایط نامساعد محیطی مانند رطوبت، گرما و سایر عوامل آسیبزا به سیم برق استفاده میشود. روکشهای سیم برق معمولاً شامل مواد مانند پلاستیک، پلیاتیلن، پلیپروپیلن، PVC و... هستند. نوع روکش مورد استفاده بسته به نوع کاربرد سیم برق و شرایط محیطی متفاوت است. برای مثال، در محیطهای با رطوبت بالا، از روکشهایی ضد آب استفاده میشود. با این حال، اغلب این روکش ها ظاهری نه چندان زیبا داشته و می توان با روش های متعددی آن ها را در فضای منزل پنهان نمود.
سیم و کابل
سیم و کابل، دو نوع کابل برق هستند که برای انتقال جریان استفاده میشوند، اما تفاوتهایی در مورد ساختار و کاربرد آنها وجود دارد. البته با استفاده از روش های پوشاندن سیم برق می توان هم سیم و هم کابل را از دید خارج کرد. سیم برق معمولاً توسط یک تار فلزی مانند مس یا آلومینیوم ساخته شده است و دارای یک پوشش عایق الکتریکی برای جلوگیری از تماس بین تارهای فلزی جلوگیری می کند. کابل برق از دو عدد یا بیشتر تار فلزی که درون یک پوشش عایق الکتریکی قرار دارند، تشکیل شده است. برای هر دوی این موارد می توان از ایده های مختلف و خلاقانه استفاده کرد و با پوشاندن سیم برق، ظاهر بهتری را در محیط به ارمغان آورد.
راهکار برای پوشاندن سیم برق
به طور کلی می توان با استفاده از روش های مختلف و متعدد، برای پوشاندن سیم برق اقدام کرد. در ادامه ایده های پوشاندن سیم برق در منزل را مورد معرفی و بررسی قرار می دهیم.
از بند کابل استفاده کنید
از بند کابل استفاده کنید: یکی از بزرگترین مشکلات برخی از کابل ها، طول بسیار زیاد آنهاست. کابل های بلند زمانی که پریز برق دور است، مفید هستند، اما در بقیه مواقع، گره خورده یا نامرتب به نظر می رسند. پس بهتر است تا به شکلی خاص، این کابل های بلند را کوتاه کنید. آنها را حلقه کنید و با استفاده از زیپ، بند یا کابل های قابل استفاده مجدد، در جای خود نگه دارید. از نوارهای رنگارنگ استفاده کنید تا سیم های خود را مرتب نگه دارید و به راحتی آن ها را پیدا کنید.
جعبه نظم دهنده کابل
برای پوشاندن سیم برق، یک جعبه نظم دهنده کابل به میز خود اضافه کنید: اگر از یک سیم برق روی میز خود استفاده می کنید، یک جعبه کابل می تواند موجب شود تا فضای منزل شما مرتب و تمیز به نظر برسد. این جعبه فضای کافی برای قرار دادن تلفنها، تبلتها و سایر دستگاهها در بالای آن و در عین حال پنهان کردن سیمها را در اختیار شما قرار میدهد. میتوانید آن را به یک محفظه شارژ تبدیل کنیید تا از ایجاد شلوغی و به هم ریختگی جلوگیری شود.
چگونه سیم تلویزیون را مخفی کنیم؟
سیم ها و کابل های تلویزیون را با داکت روی دیوار مخفی کنید
سیم ها و کابل های تلویزیون را با داکت روی دیوار مخفی کنید: یکی دیگر از روشهای عالی برای پوشاندن سیم برق، استفاده از داکت دیواری تلویزیون است. سیمها را زیر یک داکت پلاستیکی پنهان کنید و آن را با چسب یا پیچ به دیوار محکم کنید. به سادگی سیم را در امتداد داکت بکشید، پوشش پلاستیکی را در جای خود بچسبانید و بدین شکل، سیم های برق از دید خارج می شوند. برای ایجاد ظاهری مینیمال و منظم تر، میتوانید داکت را که معمولاً در رنگهای خنثی عرضه میشود، رنگ کنید تا با دیوارتان مطابقت داشته باشد.
از جعبه مدیریت کابل برای پوشاندن سیم برق
از جعبه مدیریت کابل برای پوشاندن سیم برق استفاده کنید: اگر نمی توانید از گیره سیم یا زیپ برای پوشاندن سیم برق خود استفاده کنید، می توانید از جعبه مدیریت کابل استفاده کنید. معمولا جعبه های مدیریت کابل در چندین اندازه و رنگ یافت می شوند یا حتی می توانید آن را با توجه به نوع دکوراسیون خود و با استفاده از متریال به کار رفته در دکوراسیون، طراحی کنید.
از دکور برای پوشاندن سیم برق تلویزیون خود استفاده کنید
از دکور برای پوشاندن سیم برق تلویزیون خود استفاده کنید: یکی از سادهترین و مقرون به صرفهترین راهها برای پنهان کردن سیمهای تلویزیون بدون تغییر در ساختار دیوارها، قرار دادن آنها در پشت دکور است. به عنوان مثال، اگر تلویزیون خود را بالای یک میز یا چند کشو نصب کرده اید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که چند کتاب، سنگ مرمر یا یک قطعه دکوری، برای پنهان کردن سیم های خود در آن ناحیه قرار دهید. با این حال، مطمئن شوید تا لوازم دکوراتیو مورد استفاده، سنسور های تلویزیون را نپوشانند و بر سر راه آن ها سد ایجاد نکنند. این ممکن است ارسال سیگنال به دستگاه تلویزیون را با مشکل روبرو سازد.
اضافه کردن سیم به طرح دکوراسیون
برای پوشاندن سیم های برق، سیم را در طراحی دکوراسیون منزل ادغام کنید تا ظاهری زیباتری برای خانهتان ایجاد شود. میتوانید ویدیوهای متعددی را به صورت آنلاین پیدا کنید که به شما نشان میدهند چگونه سیمهای برق را به زیبایی نصب کنید.
از جعبه های تزئینی برای مخفی کردن سیم های برق استفاده کنید
برای پوشاندن سیم برق می توانید از جعبه های رنگارنگ یا تزئینی استفاده کنید. می توانید جعبه های جذابی پیدا کنید که بر روی دیوار قرار می گیرند تا سیم های برق نامرتب را بپوشانند. جعبه های تزئینی برای پنهان کردن سیم های گروه بندی شده مانند سیم کشی پنکه های سقفی و لوسترها نیز مناسب هستند.