کابل شبکه ( کابل LAN ) ؛ خرید و قیمت کابل شبکه + ارسال فوری
کابل شبکه یا LAN چیست ؟ کابل LAN یا کابل لن از جمله سیم و کابل است که برای تبادل و انتقال اطلاعات، اشتراک گذاری و اتصال دستگاه های یک شبکه به یکدیگر یا اتصال به سایر شبکه ها مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی، کابل شبکه (کابلLAN ) مجموعه ای از سیم ها است که در ارتباطات راه دور از آن استفاده می شود و داده ها را از رایانه های فردی به یک شبکه بزرگ تر جابهجا میکند. گاهی اوقات این کابل ها در خارج از یک دستگاه قرار دارند و می توان از آنها برای انجام کارهایی مانند وصل کردن رایانه به مودم های اینترنتی یا پورت های زمینی استفاده کرد. کابل شبکه همچنین می تواند بخشی از یک زیرساخت بزرگتر نیز باشد.
از کابل شبکه برای اتصال و انتقال داده ها و اطلاعات بین رایانه ها، روترها، سوئیچ ها و شبکه های فضای ذخیره سازی استفاده می شوند. این کابل ها اساسا حامل یا رسانه ای هستند که داده ها از طریق آنها جریان پیدا می کند. انواع مختلفی از کابل های ارتباطی وجود دارد اما نوع مناسب برای استفاده به ساختار و توپولوژی معماری کلی سیستم بستگی دارد. رایج ترین انواع کابل شبکه کابل جفت پیچ خورده است. این کابل شبکه در شبکه های محلی عمولاً محیط های اداری و سایت های تجاری، متداول ترین نوع کابل شبکه است. این کابل متشکل از چهار جفت سیم یا هادی نازک، است که این جفت سیم ها در داخل محفظه بیرونی کابل شبکه قرار دارند. هر جفت در نوع این کابل به چندین پیچ اضافی پیچ داده می شود. این پیچ ها برای جلوگیری از تداخل سایر دستگاه ها و در واقع سایر کابل های مجاور طراحی شده اند.
انواع کابل شبکه
کابل های یا شبکه کابل لن بر اساس سرعت و پهنای باند و همینطور خصوصیات الکترونیکی، به دسته ها و یا Category های مختلفی تقسیم می شوند که به طور مخفف Cat نامیده می شوند. این کابل ها می توانند حتی تا 1000 مگابیت اطلاعات را در ثانیه جابهجا کنند. اولین دسته از این کابل ها Cat1 نامیده می شوند سیم های تلفن جز این دسته به حساب می آیند. از سیم های تلفن فقط برای انتقال صوت استفاده می شود. در این دسته دیتا جابه جا نمی شود و cat1 به درد همین مورد می خورد چرا که cat1توانایی انتقال داده را دارا نمی باشد اما از دسته 2 به بعد کابل ها توانایی ارسال داده را هم نیز دارند. همانطور که قبلا هم گفته شد کابل های شبکه بر اساس کاربرد هایی که دارند به انواع مختلفی دسته بندی می شوند اما به طور کلی یک کابل شبکه به سه نوع اصلی زوج به هم تابیده، کواکسیال و فیبر نوری تقسیم می شود که در این بخش قصد داریم آن ها را به شما توضیح دهیم.
کابل زوج به هم تابیده
کابل شبکه زوج به هم تابیده (Twisted Pair) اقتصادی ترین نوع کابل شبکه محسوب می شود. کابل شبکه زوج به هم تابیده یک سیم مسی معمولی است که کامپیوتر های خانگی و تجاری را به شرکت تلفن متصل می کند. در واقع کابل شبکه جفت به هم تابیده نوعی کابل شبکه است که از کنار هم قرار دادن دو سیم عایق مجزا به صورت تابیده و موازی با یکدیگر ایجاد شده است. این نوع کابل شبکه به طور گسترده در انواع زیر ساخت های داده و صدا استفاده می شود. شبکه های محلی یا LAN، دفاتر، مغازه ها، فروشگاه ها، مثال هایی از کاربرد کابل شبکه زوج به هم تابیده است. کابل شبکه زوج به هم تابیده در بسیاری از شبکه های اترنت نیز استفاده میشود.
در کابل شبکه زوج به هم تابیده برای کاهش تداخل در بین جفت سیم ها، دو سیم مسی عایق شده به دور یکدیگر میپیچند. هر اتصال در کابل شبکه به هم تابیده شده به دو سیم نیاز دارد. در این نوع کابل شبکه قطر هر کدام از سیم ها چیزی بین 0.4 تا 0.8 میلیمتر است. دو نوع مختلف کابل شبکه، جفت به هم تابیده بدون محافظ (UTP) و جفت به هم تابیده شیلددار (STP) وجود دارد که در انواع مختلف نصب و استفاده می شوند. UTP در تاسیسات اترنت رایج است، در حالی که STP در انواع مختلف شبکه ها برای جلوگیری از تداخل الکترومغناطیسی استفاده می شود. این نوع کابل شبکه دارای چهار رنگ اصلی می باشد: آبی، قهوهای، نارنجی و سبز. هر کدام از این سیم های رنگی با یک سیم سفید به هم گره خورده اند.
کابل شبکه زوج به هم تابیده بدون شیلد
این نوع از کابل ها یک جفت سیم مسی هستند که بدون هیچ گونه عایق یا محافظ دیگری به هم تابیده شده اند و از این رو به آنها کابل های زوج به هم تابیده بدون محافظ می گویند. کابل های زوج به هم تابیده بدون محافظ به صورت جفت چیده شده اند تا بتوان هر زمانی که لازم باشد اتصال جدیدی به آن اضافه کرد. هنگامی که UTP به صورت جفت مرتب می شود، هر جفت با رنگ متفاوتی توسط کد رنگ منحصر به فرد خود کدگذاری می شود. انجمن صنایع الکترونیک UTP را بر اساس برخی استاندارد ها به 7 دسته تقسیم می کند. دسته ها بر اساس کیفیت کابل هستند که در آن 1 بالاترین کیفیت و 7 پایین ترین کیفیت را دارا می باشد. هر کابل شبکه در یک دسته برای نیاز های متفاوتی استفاده می شود.
کابل شبکه زوج به هم تابیده بدون شیلددار
این نوع کابل ها دارای یک عایق یا پوشش محافظ مسی، اضافی بر روی هادی های خود هستند. این محافظ استحکام و همینطور ساختار کلی کابل را فراهم می کند. همچنین نویز و تداخل سیگنال در کابل شبکه را کاهش می دهد. کابلهای STP نیز مانند کابل های UTP دارای کد رنگی هستند، زیرا برای انتقال آنالوگ و دیجیتال به جفت های رنگ متفاوتی نیاز است. این کابل ها هزینه بر هستند و نصب آن ها دشوارتر است.
کابل کواکسیال
کابل شبکه کواکسیال نوعی کابل شبکه الکتریکی است که از یک هادی داخلی تشکیل شده است. بسیاری از کابل های شبکه کواکسیال محافظ بیرونی دارند. کابل کواکسیال نوعی کابل انتقال داده است که از آن برای جابهجایی سیگنال های الکتریکی با فرکانس بالا استفاده می شود. از کابل شبکه کواکسیال به دلیل داشتن دوام بالا در خطوط تلفن، کابل شبکه اینترنت، گذرگاه های داده کامپیوتری پرسرعت، سیگنال های تلویزیون و در اتصال فرستنده ها و گیرنده های رادیویی آنها استفاده می شود. این کابل شبکه با سایر کابل های محافظ دار متفاوت است زیرا ابعاد کابل شبکه به گونه ای کنترل می شوند که فاصله هادی دقیق و ثابتی را ایجاد کنند که برای عملکرد درست آن به عنوان یک خط انتقال ضروری است.
از دیگر مزایای کابل شبکه کواکسیال می توان به هزینه سیم کشی ارزان، نصب و پیکربندی راحت و آسان، گسترش راحت، مقاومت خوب در برابر تداخل الکترومغناطیسی و دوام بالا در برابر عوامل تهدید کننده سلامت کابل شبکه اشاره کرد. این کابل شبکه برای مدت طولانی به عنوان یک فناوری (از اوایل قرن بیستم) وجود داشته است و دارای مزایای منحصر به فرد بسیاری برای انتقال مطمئن و دقیق داده است. همچنین محدودیت هایی دارد که باعث می شود در برخی موارد با کابل شبکه فیبر نوری جایگزین شود. کلید موفقیت کابل شبکه کواکسیال طراحی محافظ آن بوده است که به هسته مسی کابل اجازه می دهد تا داده ها را به سرعت انتقال دهد، بدون اینکه تسلیم تداخل یا آسیب عوامل محیطی شود.
کابل شبکه فیبر نوری
کابل شبکه فیبر نوری، مجموعه ای از سیم ها است که شبیه به کابل برق می باشد، اما حاوی یک یا چند فیبر نوری است که برای انتقال نور از آن ها استفاده می شود. اجزای یک کابل شبکه فیبر نوری معمولاً به صورت جداگانه با لایه های پلاستیکی پوشانده می شوند. انواع مختلف کابل برای کاربرد های متفاوت، به عنوان مثال، مخابرات راه دور یا ارائه یک اتصال داده با سرعت بالا بین بخش های مختلف ساختمان استفاده میشود.
فیبر نوری از یک هسته و یک لایه محافظ ساخته شده است. روکش این کابل معمولاً با لایه ای از پلیمر آکریلات یا پلی آمید پوشانده می شود. این پوشش از فیبر در برابر آسیب های خارجی محافظت می کند. از کابل فیبر نوری جهت انتقال داده از طریق پالس های نور استفاده می شود. خود این فیبر ها از یک یا چند لوله پلاستیکی یا شیشه ای عبور می کنند. هر یک از رشته های این کابل کمی پهن تر از یک تار موی معمولی است. رشته های این کابل معمولاً توسط یک لایه روکش فلزی دیگر احاطه شدهاند که آن نیز پلاستیکی یا شیشهای است اما با تراکم متفاوتی نسبت به رشته داخلی اصلی ساخته شده است.
کابل اینترنت فیبر نوری بسیار محبوب است. این امر به دلیل سرعت و پهنای باند بالاتری است که میتواند در مقایسه با سیگنال های استاندارد اترنت یا Wi-Fi ارائه کند. پهنای باند فیبر نوری به طور عادی بیشتر از یک اتصال معمولی اترنت است. استفاده از فیبر در مکان های با ولتاژ بالا و در مناطقی که گاز های قابل اشتعال یا سایر مواد شیمیایی خطرناک وجود دارد، بی خطر است.
نکات مهم خرید کابل شبکه
مهم ترین اقدام هنگام خرید کابل شبکه توجه به نکات پیش از خرید آن است. برای مثال قبل از خرید کابل شبکه باید فاصله مورد نیاز بین کامپیوتر ها و بقیه اجزای شبکه را اندازه گیری کرد و کابلی را خرید که توانایی پشتیبانی فاصله مورد نظر را دارا باشد. موضوع دیگر پهنای باند قابل دستیابی است. کابل های شبکه از پهنای باند و سرعت انتقال اطلاعات متفاوتی برخوردارند. برای ایجاد ارتباط مناسب و بدون مشکل باید پهنای باند شبکه به درستی برآورد شود.
قبل از خرید کابل شبکه باید به مسیر عبور کابل و همینطور میزان تداخل کابل با میدان مغناطیسی توجه بسیار زیادی کرد. میدان های مغناطیسی باعث بروز مشکل در انتقال درست سیگنال و همینطور اختلال آن میشوند. قبل از خرید کابل شبکه باید به مسیری که کابل قرار است در آن قرار بگیرد توجه داشت. چرا که اگر در مسیر کابل برق فشار قوی، چال آسانسور، موتور برق صنعتی و… وجود داشته باشد میدان مغناطیسی قوی تولید خواهد شد. به همین دلیل باید از یک کابل LAN با استاندارد بالا استفاده کرد.
قیمت کابل شبکه یکی دیگر از موضوعاتی است که قبل از خرید کابل شبکه باید به آن توجه کرد کابل های نوری نسبت به کابل های کواکسیال و کابل های زوج به هم تابیده از قیمت بیشتری برخوردار می باشند ولی در عین حال سرعتشان نیز بیشتر است. کابل های کواکسیال قیمت پایین تری نسبت به کابل های نوری دارد. در این بین زوج های به هم تابنده ارزان ترین نوع کابل ها می باشند که انواع مختلفی هم دارد.
مزایا و معایب کابل ها
سرعت انتقال داده ها و اطلاعات در کابل نوری بسیار بالا است. در کابل نوری توان انتقال اطلاعات تا فواصل بسیار زیاد نیز وجود دارد. کابل نوری در برابر میدان های مغناطیسی از مقاومت بسیار زیادی برخوردار می باشد. اما این کابل ها از قیمت بسیار زیادی برخوردار هستند. همچنین تجهیزاتی که برای نصب این کابل ها مورد استفاده قرار میگیرند بسیار گران هستند. کابل های نوری بیشتر برای افراد متخصص و افرادی که کار سنگین انجام می دهند مناسب است.
امروزه میزان استفاده از کابل های کواکسیال نسبت به گذشته بسیار کمتر شده است، و دلیل آن هم مشکلاتی مانند محدودیت فاصله و مشکل در نصب وراه اندازی آن می باشد. ظرفیت انتقال اطلاعات در این کابل بالا می باشد و همینطور هزینه نگهداری آن نیز نسبت به فیبر نوری بسیار کمتر است. کابل شبکه زوج به هم تابیده نسبت به کابل شبکه کواکسیال و فیبر نوری هزینه کمتری دارد. نصب کابل زوج به هم تابیده در مقایسه با بقیه کابل ها راحت تر است همچنین استفاده از این کابل بسیار راحت می باشد.
کابل زوج به هم تابیده دارای انواع مختلفی است که می توان از آن ها در منازل، ادارات، دیتاسنتر ها و .. استفاده کرد. این کابل ها نسبت به بقیه کابل ها از استقامت بیشتری برخوردار می باشند. به طور کلی، کابل شبکه زوج به هم تابیده ممکن است به دلایل مختلفی نسبت به یک کابل کواکسیال ترجیح داده شود. کابل کواکسیال نسبت به کابل زوج به هم تابیده ضخیم تر است. بسیاری از کسانی که از این نوع کابل استفاده می کنند ادعا می کنند که جفت پیچ خورده شعاع خمش سازگار تری نسبت به کابل کواکسیال دارد.